Десислава Атанасова на внезапна проверка в дом за деца

Десислава Атанасова на внезапна проверка в дом за деца
Здравният министър изиска документацията за дарения, правени на дома, дневниците за посещения на потенциални осиновители, финансови документи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова направи внезапна проверка на Дома за медико-социални грижи за деца до три години в Сливен.

Здравният министър изиска документацията за дарения, правени на дома, дневниците за посещения на потенциални осиновители, финансови документи.

Десислава Атанасова, придружена от началника на Инспектората на здравното министерство Пенка Белева, се поинтересува от ежедневното меню на децата.

Директорът на дома д-р Кита Христова увери, че храната е съобразена с изискванията и децата приемат пресни плодове и зеленчуци.

В момента в дома живеят 61 деца, като капацитетът на заведението е 72 деца.

Персоналът се състои от 32 медицински сестри, трима лекари на щат и трима приходящи педиатри, шестима педагози, трима рехабилитатори.

Според персонала на дома напоследък се наблюдава засилен интерес към децата с цел осиновяване.

Проверката в Сливен е втората, която Министерството на здравеопазването предприема.

В Дома за медико-социални грижи в Плевен, където живеят 190 деца, бяха открити сериозни нарушения - както административни, така и при грижата за децата, някои от които са сериозно недохранени.

Нарушенията в Плевен припомниха ужаса от социалния дом в село Могилино пред години, където децата бяха сравнени с „живи скелети“.

#Десислава Атанасова #министър на здравеопазването #здравен министър #деца #осиновяване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"