Министър Найденов: Поласкан съм, че 91 организации искат оставката ми

Министър Найденов: Поласкан съм, че 91 организации искат оставката ми
Вече няма да говоря като министър, а като ветеринарен лекар. Призванието на ветеринарните лекари е да спасят хората от тази напаст, каза Мирослав Найденов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов заяви, че ще поеме персонифицираните нападки срещу него от страна на природозащитниците заради проблема с бездомните кучета.

„Беше крайно време да се появи някой със здрава гърбина като мен и да поеме тези нападки. Крайно време е да отървем хората от това бедствие, защото ежедневно ставаме обект на нападение“,заяви в Царево Мирослав Найденов, цитиран от „Фокус“.

След протест, който ще започне в 13:00 часа в София, организации за защита на животните ще поискат оставката на земеделския министър заради „средновековните мерки“ за справяне с проблема.

Мирослав Найденов допълни, че бездомните животни носят и рискове за здравето, а България е на първо място в света по заболеваемост от кучешка тения и хеморагични трески заради кърлежите, които кучетата разнасят.

„Вече няма да говоря като министър, а като ветеринарен лекар. Призванието на ветеринарните лекари е да спасят хората от тази напаст. Никой не иска да ги убива“, категоричен беше Мирослав Найденов.

Според него мястото на бездомните животни е в приюти, а съществуващите в България приюти били по-луксозни от домовете за сираци.

„Решаваме да им създадем среда с индивидуални къщички, където да живеят. Природозащитниците, като искат да помагат, да отидат на тези места и да се грижат“, призова Мирослав Найденов.

Министърът заяви, че се чувства поласкан от факта, че 91 кучезащитни организации му искат оставката.

По думите му самият факт, че има толкова много кучезащитни организации, означава, че там има много интереси. Министърът попита откъде се издържат тези 91 организации.

#Мирослав Найденов #министър на земеделието и храните #земеделски министър #бездомни кучета #протест #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"