Застрахователи оглеждат къщи в Русе след авария на ВиК

Застрахователи оглеждат къщи в Русе след авария на ВиК
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Оценката на щетите на къщите на ул.“Згориград“ в Русе, които се нацепиха и потъват след аварии на ВиК, ще бъде направена поне след няколко огледа.

Това е работното становище на застрахователната компания „Армеец“, с която ВиК-Русе има сключен договор за покриване на щети, причинени на трети лица, предаде БГНЕС. Водоснабдителното дружество е уведомило незабавно застрахователите, които са изпратили вече на първи, предварителен оглед свой експерт.

По негова оценка улягането на пострадалите къщи ще продължи поне още три месеца. Затова, за да бъде направена реална оценка на щетите, ще са нужни няколко последователни огледа. В момента има динамика на пукнатините, а и дъждовете през последните дни допълнително усложняват обстановката. Най-вероятно ще се търсят варианти за конструктивно укрепване на къщите, предполагат експерти.


Според правилата на застрахователната компания огледите на увреденото имущество ще бъдат извършени от комисия, състояща се от представител на застрахователя, вещо лице и застрахования. Пострадалите ще трябва да представят различни видове документи за доказване на основанието и размера на претенцията за щети.

Според договора между ВиК и застрахователите обезщетението не може да надхвърли 100 000 лв. за събитие. Средствата, които ще бъдат одобрени, се изплащат в срок до 15 дни след представяне на всички документи, удостоверяващи настъпването на застрахователното събитие и размера на щетата.


#Русе #къщи #ВиК #щета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »