Нов екопротест в столицата

Нов екопротест в столицата
A A+ A++ A

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" и граждани свикват втори протест срещу унищожаването на националните паркове Пирин и Рила и Природен парк Витоша в София, Пловдив и Русе тази вечер.

В София природозащитници ще започнат да се събират пред Министерство на околната среда и водите на ул. „Княгиня Мария-Луиза“ 22 още от 16.30 часа, за да покажат символично как обществото губи търпение от бездействието на екоминистерството и правителството за бъдещето на Пирин, Витоша и Рила и за необходимостта да бъдат върнати за преразглеждане подготвяните нови планове за управление на националните паркове Пирин и Рила и Природен парк Витоша.

Най-голямото събиране на хора пред екоминистерството е планирано след края на работния ден в 18.30 часа, като ще има и общо протестно шествие на всички участници. Протестиращите са заявили, че ще носят със себе си часовници, за да покажат пред институциите, че времето за спасяването на природата у нас изтича.


#протест #еко #Витоша #Рила #За да остане природа в България #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »