Румен Овчаров: Първанов не стои зад решението на „Атака“ за вота

Румен Овчаров: Първанов не стои зад решението на „Атака“ за вота
ГЕРБ всячески се опитва да скрие дебата за АЕЦ „Белене“. Решението на парламента за прекратяването на проекта беше взето с изключени камери, отбеляза Румен Овчаров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът от БСП Румен Овчаров отхвърли твърденията, че предишният президент Георги Първанов стои зад решението на „Атака“ да се оттегли от вота на недоверие срещу кабинета „Борисов“ заради отказа от проекта АЕЦ „Белене“.

„Не мисля, че чак в такава голяма степен Георги Първанов може да влияе на политическите процеси в страната“, заяви Румен Овчаров по Нова телевизия.

Той беше категоричен, че БСП не е направила грешка с поискания вот на недоверие, и сподели, че социалистите няма да драматизират оттеглянето на „Атака“.

„ГЕРБ всячески се опитва да скрие дебата за АЕЦ „Белене“. Решението на парламента за прекратяването на проекта беше взето с изключени камери“, отбеляза Румен Овчаров.

Той отново посочи колко е важен проектът АЕЦ „Белене“. Според него за 60 години експлоатация на атомната централа бихме спечелили 200 млрд. евро.

По думите на депутата от БСП не бива да се предрича така категорично, че няма да има вот на недоверие.

„Конгресът на партията трябва да ни позволи да играем по-активно като опозиция“, каза още Румен Овчаров.

Евентуална коалиция между БСП и ДПС или коалиция между БСП и политическата формация под ръководството на Меглена Кунева депутатът коментира с „Никога не казвай никога“.

Румен Овчаров припомни, че в близкото минало от БСП са били опозиция на правителството на НДСВ и после са им станали коалиционен партньор.

#Меглена Кунева #ДПС #АЕЦ „Белене“ #„Атака“ #Георги Първанов #президент #вот на недоверие #БСП #Румен Овчаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"