Френският президент летя до Вашингтон за разговор с Обама

Френският президент летя до Вашингтон за разговор с Обама
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Френският президент Франсоа Оланд пристигна във Вашингтон в търсене на подкрепа за своята политика за борба с „Ислямска държава” в момент, когато САЩ предупреди своите граждани да се въздържат от пътувания.

Оланд ще разговаря с американския президент Барак Обама за международната коалиция срещу "Ислямска държава” в Сирия и Ирак и за международното издирване на белгийския терорист Салах Абдеслам, главен заподозрян в организирането на терористичните нападения в Париж на 13 ноември.

Френският президент кацна на военновъздушната база “Андрюс” извън столицата на САЩ и се насочи направо към Белия дом за разговори с Обама, след които е предвидена съвместна пресконференция.

Пътуването на Оланд във Вашингтон е част от дипломатическите усилия на френския лидер за световно обединение в борбата с „Ислямска държава”. Утре Оланд ще се срещне с германския канцлер Ангела Меркел в Париж, а в четвъртък той ще замине за Москва, за да разговаря с руския президент Владимир Путин. В неделя е предвидена среща между френския президент и китайския премиер във френската столица.

Миналата седмица Съветът за сигурност на ООН разреши "всички необходими мерки" в борбата с „Ислямска държава”. 

#Франсоа Оланд #Вашингтон #Барак Обама #ислямска държава #САЩ #Белия дом #ООН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници