Алекс Алексиев: Подценено бе бързото развитие на радикалния ислям в Европа

Алекс Алексиев: Подценено бе бързото развитие на радикалния ислям в Европа
Алекс Алексиев
A A+ A++ A

Подценено бе невероятно бързото развитие на войнствения радикален ислям в Европа. Това каза в интервю за дгенция Фокус Алекс Алексиев, експерт по международна сигурност и председател на Центъра за Балкански и Черноморски Изследвания. По думите му това подценяване е резултат най-вече от "задушаващата политическа коректност, мултикултурализъм и подобни патологични прояви на една цивилизация в упадък".

„Бегълският поток е изцяло вина на политици като госпожа Меркел, която заяви на всеуслушание, че няма горна граница на количеството бежанци, които Германия може да приеме. Това е висока степен на политически идиотизъм, поради който историята няма да я запомни с добро. Огромното мнозинство от тези така наречени бежанци не са нито политически, нито религиозно преследвани, а просто знаят, че в момента, в който стъпят на западно европейска територия, техният стандарт на живот ще се увеличи значително, без да е необходимо да работят”, коментира Алексиев.

Той каза още, че и за тях държавата, която позволява това, заслужава само презрение. „Толерантността, характерна за западната цивилизация, е едно от най- атрактивните й качества. Но толерантността към нетолерантните е самоубийство”, каза още Алекс Алексиев.

#ислямска държава #радикален ислям

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"