Първи сняг в Западните Балкани, в България ще дойде по-късно

Първи сняг в Западните Балкани, в България ще дойде по-късно
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Малка е вероятността в скоро време да падне първият сняг над България. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

В близките дни прогнозата е да няма застудяване и условия за снеговалеж. В края на следващата седмица се очаква известно захлаждане, но температурите няма да са толкова ниски, и вероятността за валеж е малка.

Първи сняг падна днес в Босна, Хърватия и Сърбия. Белград леко побеля. Тънка снежна покривка засипа и Германия, Австрия и Испания.

У нас утре минималните температури в по-голямата част от страната ще са от 9° до 14°, но в крайните северозападните райони до 3°- 4°. През деня ще е предимно облачно, ще има и превалявания. Временни разкъсвания на облачността ще има преди обяд над западната половина от страната. Вятърът вече ще е слаб. А дневните температури ще са по-ниски от днешните - максималните между 10° и 15°.

Преди обяд над планините вятърът все още ще е силен, от запад, но с тенденция на отслабване, а към края на деня ще стане от юг - предимно слаб. Облачността ще се задържи значителна, билата по-често ще са в облачния слой. Ще има и превалявания, над 2000 м.н.в от слаб сняг. Дневна температура на 1200 м.н.в около 8°, на 2000 около 1°. Преди обяд все още по Черноморието ще е с умерен вятър, но по-късно и там ще отслабне. Времето ще е предимно облачно, ще има и превалявания. Максималните температури ще са 14°-15°, колкото е и температурата на морската вода. 


#температура #сняг #вятър #Балкани #Германия #Австрия #Испания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »