Башар Асад: Сирийската армия напредва благодарение на руската намеса

Башар Асад: Сирийската армия напредва благодарение на руската намеса
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Руската авиация за два месеца бомбардировки по Ислямска държава направи повече, отколкото коалицията начело със САЩ. Сирийската армия напредва по почти всички фронтове след интервенцията на Русия.

Това заяви сирийският президент Башар Асад в интервю за хонконгския канал ''Феникс ТВ'', извадки от което препредава агенция САНА.

По думите на Асад руските удари от въздуха са принудили бойците на ИГ да избягат от Сирия в Турция и в други страни. Терористите, както Дамаск определя без да прави разлика всички бунтовници – умерени, исламистки и джихадистки – завзеха много райони на Сирия.

Но напоследък след началото на 30 септември на участието на руските ВВС положението много се подобри и мога да кажа, че сирийската армия постига напредък почти по всички фронтове, подчертава Асад в интервюто. Още първия месец на руската намеса „терористичните групировки отстъпиха и с хиляди започнаха да бягат към Турция и някои европейски държави“, цитира сирийската агенция САНА думите на президента.

На въпрос дали Русия е изпратила сухопътни сили Асад отговаря, че руснаците разчитат на сирийските сухопътни сили, за да се бият с джихадистите от Ислямска държава. Те се координират с нас, казва той и добавя, че това е голямата разлика с международната коалиция начело със САЩ, която също нанася удари по ИД в Сирия. Няма абсолютно никаква координация и никакъв контакт между сирийското правителство и американските сили, подчертава той.


#Сирия #Русия #Башар Асад #''Ислямска държава'' #ВВС #джихадисти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »