Прокуратурата иска Сидеров и Чуколов да бъдат задържани под стража

Прокуратурата иска Сидеров и Чуколов да бъдат задържани под стража
Волен Сидеров Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийска градска прокуратура протестира определението на СГС за определяне на мярка за неотклонение парична гаранция в размер на по 6 000 лева спрямо народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов, съобщиха от прокуратурата.

Софийска градска прокуратура подаде частен протест до Апелативен съд –София против определението на Софийски градски съд от 18.11.2015г., с което искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Волен Сидеров и Десислав Чуколов не бе уважено, а спрямо обвиняемите лица бе взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на по 6 000 лева.

Софийска градска прокуратура счита определението на СГС за незаконосъобразно и настоява спрямо Волен Сидеров и Десислав Чуколов да бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, тъй като са налице всички предпоставки за това. Събраните в хода на разследването множество доказателства сочат категорично за наличие на обосновано предположение, че двамата обвиняеми са извършили престъпленията, за които са привлечени към наказателна отговорност. За извършените престъпления е предвидено наказание лишаване от свобода. Доказана е не хипотетична, а реална опасност Волен Сидеров и Десислав Чуколов да извършат друго престъпление.

#Софийска градска прокуратура #СГС #Волен Сидеров #Десислав Чуколов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите