Спас Русев купи "Виваком" за 330 милиона евро

Спас Русев купи "Виваком" за 330 милиона евро
Спас Русев
A A+ A++ A

Бизнесменът Спас Русев купи "Виваком" за 330 милиона евро. В 4 часа тази сутрин е завършил аукционът в Лондон за най-бързо развиващия се телеком у нас след 17-часово наддаване.

Търгът, който организира ВТБ Капитал - Лондон, наистина е бил инфарктен. Започнал е в 11 часа българско време в четвъртък и е завършил в 4 часа сутринта днес. Появило се е напрежение, тъй като в регламента не е било предвидено толкова дълго време да се наддава и е имало спорове дали да прекъсне след полунощ или да продължи, съобщи "24 часа".

Двама внесоха 20 милиона евро депозит, за да участват в наддаването за "Виваком" - гръцкият предприемач Панос Германос и българинът.

По време на аукциона в Лондон над 10 пъти е скочила оценката на “Виваком”. Към 19 часа българско време вчера сумата беше около 280 милиона евро. Така на практика нощното наддаване е увеличило цената с близо 50 милиона евро.

Спас Русев излезе на българската политическа и икономическа сцена при голямото "завръщане" на Симеон Сакскобургготски.

Бизнесменът е собственик на столичния петзвезден хотел "Хилтън". Той придоби хотела през 2013 г. за около 24 млн. евро. Това е вторият суперхотел на Русев, след като преди година заедно с партньори придобива софийския "Радисън" - срещу Народното събрание.

#"Виваком" #Спас Русев #Русев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници