Румен Петков нарече Плевнелиев "неадекватен" и "с деменция", защото обидил Русия

Румен Петков нарече Плевнелиев "неадекватен" и "с деменция", защото обидил Русия
Румен Петков Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев е абсолютно неадекватен, заяви Румен Петков от АБВ по време на редовния брифинг.

"Реалното определение за президента е много по-тежко. Този човек е вреден за България. Той трябва да си подаде оставката веднага. Той позори България пред демократичния свят. Не можеш на гърба на 200 трупа в Париж, на гърба на няколко стотин ранени хора, да демонстрираш, че имаш болен мозък", заяви Петков.

Причина за гнева на бившия вътрешен министър е изказване на Плевнелиев в интервю за в. "Индипендънт он сънди", че Русия се готви да води "хибридна война" на Балканите, целяща да дестабилизира цяла Европа. Той подчерта, че иска ЕС и НАТО да направят повече за спиране на надигащата се заплаха от руска агресия и се опасява, че масираните кибератаки срещу българските институции може да се дирижират от Москва.

"Не може на фона на Париж Плевнелиев да твърди, че основната цел на Русия е да удари сайта на ЦИК и че Русия ни е обявила война. Плевнелиев не разбира, че нашият враг е "Ислямска държава" и терорът, а защото той самият мрази Русия, държи да злепостави България пред всички нормални и мислещи хора", каза още Румен Петков.

Той подчерта, че „Индипендънт” не е „Септемврийска победа”- Плевен.

"Това, за да го каже един човек, той има деменциални проблеми. Той трябва да бъде освидетелстван и отстранен от длъжност. Той трябва да си подаде оставката днес и веднага", допълни Петков.

#Росен Плевнелиев #Плевнелиев #Румен Петков #Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"