Татяна Дончева: Наблюдаваме война на световете

Татяна Дончева: Наблюдаваме война на световете
Татяна Дончева
A A+ A++ A

Очевидно има война на световете. Ние можем да си представяме, че изповядваме ценности, които са върхът на ценността, да си представяме, че за нас те са най-важните, но не знам защо си представяме, че и на други хора те са толкова важни. Очевидно практиката и животът опровергават, че нашите ценности са важни за тези хора. Една от заблудите е, че бежанците вървят заради тези ценности към Западна Европа, , коментира лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева в студиото на Нова телевизия.

„Важният въпрос е какво може да се направи оттук нататък. А това включва да се успокоят хората, да им се създаде надежда и устойчивост”, заяви Дончева.

Тя смята, че процесите, които текат, нямат нищо общо със самите религии.

„Те текат в един микс – политико-религиозен. Когато политици в най-големите страни в битка за територии и за ресурси, и за пари и влияние върху народи, започват да използват религията като средство. Според мен трябва да запомним едно – 25-те години преход и почти десетте години присъствие в ЕС, трябва да ни покажат, че не всички решения, които ни се дават отвън, са панацея, че трябва да мислим със собствените си глави какви са нашите интереси и какво би могло да ни съхрани”, добави Татяна Дончева.

#Татяна Дончева #Дончева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"