Започна срещата на върха на Г-20

Започна срещата на върха на Г-20
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерите на групата на 20-те най-развити икономики в света се събраха днес в турския курорт Белек, близо до Анталия, на главното икономическо събитие за годината - срещата на високо равнище на Г-20.

Държавните ръководители си направиха обща снимка и се отправиха на работна закуска, която е закрита за медиите. След нея започва работната програма на срещата с първата пленарна сесия, съобщава ТАСС.

Освен традиционните икономически въпроси, участниците в срещата ще обсъдят бежанския проблем и въпроси на борбата с тероризма. Тези теми бяха включени в дневния ред от Турция, като председател на Г-20. 

Борбата с тероризма и проблемът с увеличаването на миграционния поток от Сирия и други мюсюлмански държави ще бъдат обсъдени на работна вечеря днес от ръководителите на страните от групата на 20-те. Общата позиция по тези въпроси ще бъде отразена в заключителния документ от срещата. В първия ден от срещата на високо равнище лидерите ще започнат дискусиите с терористичните нападения в Париж от петък.

Г-20 заседава в Турция при извънредни мерки за сигурност. Близо 14 000 полицаи и жандармеристи ще охраняват срещата.  

#среща на върха #Г-20 #започна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници