Нужни са общи усилия в борбата с тероризма, убеден е Путин

Нужни са общи усилия в борбата с тероризма, убеден е Путин
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Можем да се справим с терористичната заплаха и да помогнем на бежанците само ако се обединят усилията на целия свят. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин на неформална среща с лидерите на БРИКС, които се събраха в Анталия покрай срещата на върха на Г-20.

„Винаги сме се обявявали за обединяване на усилията за ефикасна борба срещу терористичната заплаха. Естествено необходимо е да се действа в строго съответствие с Устава на ООН, на международните норми и да се зачитат суверенните права и законните интереси на всяка държава“, коментира Путин, цитиран от БГНЕС и ТАСС. 

Г-20 заседава в Турция при извънредни мерки за сигурност. Близо 14 000 полицаи и жандармеристи ще охраняват срещата. 

Г-20 обикновено се фокусира върху икономически въпроси, но след терористичните нападения в Париж в петък вечерта турският президент Ердоган призова световните лидери да дадат приоритет на борбата с тероризма.

В срещата ще участват президентите на САЩ и Русия, канцлерът на Германия Ангела Меркел, британският премиер Дейвид Камерън. Френският президент Франсоа Оланд отмени участието си в срещата заради атентатите в Париж. 

 

#Г-20 #Владимир Путин #тероризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници