Европа ще падне пред исляма както Византийската империя

Европа ще падне пред исляма както Византийската империя
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Европа рискува да падне както Византийската империя, интеграцията е невъзможна, защото Корана забранява съжителство с други религии.

Всичко това твърди в интервю за италианския вестник „Ил Джорнале“ писателката от еврейски произход Бат Йе’ор, която живее в Швейцария. Тя е изследователка на исляма, изгонена от Египет през 1957 година. Авторка на много книги и на термина „Еврабия" и "диммитюд" (подчиняване на исляма заради сигурността и търпимостта).

Говорейки за историята на ислямизацията на Европа, тя твърди, че процесът е започнал от края на 60-те години. „Франция пое по този път, последва я Германия, макар и да се стараеше да не привлича вниманието. Целта бе да се сключи съюз с арабския свят, а играта се движеше от онези, които сътрудничиха с нацизма и затова ненавиждаха евреите и Израел“, смята изследователката.

В отговор на въпроса защо европейските лидери са поели по този път, Бат Йе’ор обясни: „Те се стараеха да се помирят с арабския свят след колонизацията, освен това на тях им бе необходима стабилност и безопасност, за да получат енергийни ресурси. По такъв начин политиците и интелигенцията оказаха влияние върху европейския курс, приемайки условията Арабската лига: признаване на Организацията за освобождение на Палестина (ООП), а следователно, легитимността на палестинския тероризъм и джихада срещу Израел“.

„Да, интеграцията се провали, невъзможно е да се интегрират милиони хора, продължава изследователката. Освен това мигрантите мюсюлмани искаха да съхранят своите корени и традиции, отхвърляйки културата на страните, които са ги приютили. Който желаеше, се интегрираше, но те са незначително малцинство“.

Според интелектуалката интеграция на мюсюлмани в немюсюлманска общност е невъзможна: „Желаещите да се интегрират могат да направят това и вече са го направили, но Коранът определено забранява това. В исляма съществува вражда и неприемане на другите религии, което го няма в будизма, християнството, индуизма, юдаизма... На Запад институциите и законите се създават за човека, а за мюсюлманина източникът на правото е шариатът, както е определен от самия Аллах. Европа реши да подкрепи интегрализма, разчитайки да си осигури защитна. Затова ние не помогнахме на мюсюлманските реформатори, допускайки сериозна грешка, може да се каже престъпление“.

Според именитата авторка „шиитите и сунитите винаги са воювали помежду си, избивали се един друг, тази война продължава и до днес. Но освен това съществуват и войни между мюсюлманските групировки за място под слънцето, за власт в региона. Тези народи никога не са създавали нации в нашето разбиране. Те всички произлизат от племената в Арабия и Йемен. Едва след Втората световна война Европа раздели тези региони и създаде изкуствени нации, за да замени религиозното съзнание на мюсюлманския свят със светска и национална идеология. Но това не сработи, защото противоречеше на духа на исляма, който различава само два лагера: своят и лагера на неверниците. Националността тук не играе никаква роля“, изтъква Бат Йе’ор

"Америка и Европа искаха да подкрепят движението „Мюсюлмански братя“. Те смятаха, че ако ги допуснат до властта, ще могат да ги контролират и са избегнат джихадизма. Обама разчиташе да получи нови приятели, но сгреши. Ислямският свят цели да се възобнови борбата между Русия и Запада, продължава по-нататък писателката. Има документи, в които е отразена тази идея: Студената война бе златната епоха в развитието на ислямизма. Западът го поощряваше, оправдавайки се с борбата срещу комунистическия атеизъм, и подкрепяше тези религиозните движения в противовес на СССР. След падането на Берлинската стена ислямският свят способства и продължава да способства за разделението на двата блока“, свята авторката.

Тя прави аналогията с Византийската империя в отговор на въпроса дали Европа ще издържи сегашният мигрантски и ислямски натиск: „Византийската империя беше ислямизирана отвън и отвътре. От една страна, постоянните атаки срещу християнските села с грабежи и убийства са били подобие на тероризма, това създаде чувство за несигурност и принуди Константинопол да плаща висок данък на османските султани, за да избегне джихада. От друга страна е корумпираността на византийския елит, която способства за проникването на ислямизма в империята, а също враждата между византийските феодали, които искаха подкрепа от турците в борбата си срещу своите вътрешни врагове, а след това трябваше да им се отплащат“, поясни изследователката.

Бат Йе’ор обвинява европейските политици, че са знаели „какво представлява джихадизмът, но не са искали да се борят с него, искали са на всяка цена да постигна помирение с ислямския свят. Именно затова те не искаха да включат в европейската конституция юдейско-христианските основи... Ширак казваше, че Европа в еднаква степен е и християнска, и мюсюлманска. Това е признак на нашия упадък, заплаха за оцеляването на нашата цивилизация“, предупреждава писателката.

Източник: БГНЕС

#ислям #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »