Владимир Путин: Необходимо е обединение на международната общност

Владимир Путин: Необходимо е обединение на международната общност
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

„Тази трагедия стана поредното доказателство за варварския характер на тероризма, който поставя предизвикателство пред човешката цивилизация. Очевидно е, че за ефективната борба с това зло се изисква истинско обединение на усилията на цялата международна общност“.

Това написа руският президент Владимир Путин в съболезнователнателеграма до френския си колега Франсоа Оланд по поводсерията терористични атаки в Париж, съобщиха от пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС и AFP, предаде БТА.

„Бих искал да потвърдя готовността на Русия за най-тясно взаимодействие с френските партньори в разследването на престъпленията, извършени в Париж. Разчитам, че организаторите и изпълнителите ще понесат заслужено възмездие“, допълва руският президент.

Малко по-рано и руският премиер Дмитрий Медведев призова международната общност да се обедини срещу тероризма.

Полските власти също изказаха съболезнования на Франция за жертвите на тероризма. Изявления направиха президентът Анджей Дуда, премиерът Беата Шидло и външният министър Гжегож Схетина. До френското посолство във Варшава се поставят цветя и вещи в памет на загиналите.

#Владимир Путин #общност #Франция #варварски акт #Дмитрий Медведев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »