Сирийски и френски граждани са сред атентаторите в Париж

Сирийски и френски граждани са сред атентаторите в Париж
Снимки: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Установена е самоличността на двама от осемте терористи, извършили кървавите атентати в Париж. Това съобщи радиостанция „Европа -1“, цитирана от БГНЕС.

Единият от тях е френски гражданин, а другият е имал сирийско гражданство. По-рано бе съобщено, че на мястото на единия от взривовете край стадиона „Стад дьо Франс“ е открит сирийски паспорт, за който се предполага, че принадлежи на един от терористите самоубийци.

Те са се взривили с помощта на шахидски пояси, за да затруднят тяхното разпознаване. 128 са жертвите на кървавите терористични атаки в Париж, това съобщиха официално от Елисейския дворец. Над 200 са ранените след атаките, 80 от тях са в критично състояние. 8 от атентаторите са мъртви - 7 са се самовзривили, а един е убит.



Президентът Франсоа Оланд обяви тази нощ извънредно положение на цялата територия на Франция и въвеждане на граничен контрол, което ще позволи да се ограничи движението на хора, ще осигури охрана на обектите и др. мероприятия с цел осигуряване на безопасност и предотвратяване на нови атаки.


#атентатори #Париж #извънредно положение #сигурност #Франция #ЕС #Франсоа Оланд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници