Почистете телефона си (компютър, лаптоп или таблет)!

Почистете телефона си (компютър, лаптоп или таблет)!
A A+ A++ A

Вече не можем да си представим ежедневието си без мобилните комуникации. Замисляли ли сте се, че миете ръцете си по десетки пъти на ден, а телефона си... никога.

От изключването на алармата сутрин, през колата, джоба ви, работното ви място и най-накрая до масата за хранене в дома ви – телефонът ви следва навсякъде и събира огромен брой микроби през деня. Миете ръцете си преди хранене, но сядайки на масата, вадите телефона - това е почти като да пипнете отново всички места, на които той е бил.

И след като си измиете зъбите и приготвите за сън, мислейки си, че сте чисти, отново го хващате, за да настроите нещо, и пренасяте микробите върху ръката си, лицето си, лягайки си спокойно в леглото.

Миналата година излезе на голям екран един филм, който ни напомни за личната хигиена и силата на инфекциозните заболявания - Contagion. И без филмът да става реалност, един прост жест може да ви защити от микробите – почиствайте телефона си редовно. Почистването му веднъж седмично с мокра кърпичка би имало значение.

И следващия път, когато сядате да ядете, помислете първо, преди да сложите телефона до чинията си.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »