Нели Куцкова: Ситуацията в съдебната система е крайно омерзителна

Нели Куцкова: Ситуацията в съдебната система е крайно омерзителна
A A+ A++ A

Ситуацията за съдебната система е крайно омерзителна, заяви съдия Нели Куцкова по повод на последните публикувани записи по казуса "Червеи".

"Хората остават с впечатление, че това е съдебната система, а това, което съсипва от работа магистратите, никога няма да излезе наяве", каза магистратката, цитирана от БТА.

Според нея по казуса със записите има много въпросителни - дали те са автентични и дали това, което се говори в тях, е истина - необходима е много сериозна проверка.

Заради имената на хората и заради престижа на системата, който и без друго бива сриван, трябва да се направи нещо, заяви Куцкова.

Предстои и Съюзът на съдиите в България да излезе с позиция по казуса, добави Куцкова, която е в Пловдив, за да участва в общото събрание на съдийската организация.

Рядко се случва всички професионални организации да са единни, коментира тя общата позиция на 5 съслсовни организации, които се обявиха против новия начин за разпределение на бюджета на съдебната власт.

Противоконституционно беше предложението МС да определя заплатите на съдии и прокурори. Този, който го е измислил, трябва да умре от срам, каза Куцкова.

Според пнея има основание да се направи оценка на ефективността на определени съдилища, струва ли си те да съществуват.

"Чуваме идея не хората да пътуват до по-големия град, а да се организират нещата така, че съдии периодично да ходят по места, за да гледа дела. Това е много сложна работа, ще отнеме много време и се надявам ВСС да се заеме сериозно с тази задача", коментира още Нели Куцкова.

#Нели Куцкова #червеи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници