Крадец получи условна присъда от варненския съд

Крадец получи условна присъда от варненския съд
A A+ A++ A

За грабеж на пари от дамска чанта, Районен съд-Варна наложи условно наказание на 38-годишен мъж.

Това съобщиха от пресцентъра на съда. По силата на сключено в съдебна зала споразумение, на 38-годишния Р. Влайков бе наложено наказание от 3 години лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 5 години. Мъжът бе признат за виновен, че на 23 май м. год. участвал като помагач, в съучастие с друго неустановено лице, в извършването на кражба на дамска чанта от магазин в централната част на града. 

Забелязан на местопрестъплението от пострадалата, подсъдимият употребил сила за да запази владението върху част от откраднатото – парична сума в лева и евро на обща стойност около 250 лева (престъпление по чл. 198, ал. 3 от НК).

Подсъдимият и неговият съучастник, забелязали пред магазин за дамски облекла жена, която изчаквала извършването на шивашки корекции върху закупена от нея дреха. Докато клиентката била навън, връхната дреха и дамската й чанта били оставени на щанда в магазина.

Под предлог, че търси подарък за своята съпруга, подсъдимият отвлякъл вниманието на продавачката, съучастникът му грабнал чуждата чанта и двамата напуснали магазина. Клиентката успяла да ги настигне и дръпне чантата си, но подсъдимият Влайков междувременно извадил портфейла. Пострадалата се развикала, продължила отново да гони подсъдимия и когато го настигнала, той й нанесъл удар с ръка по лицето, подхвърлил на земята портфейла и задържал парите. Жената успяла с мобилния си телефон да заснеме грабителя, след което позвънила на телефон 112. 

38-годишният мъж е осъждан, но реабилитиран по право. Към момента на сключване на споразумението причинените в резултат на деянието имуществени щети са възстановени на пострадалата. Съдебният акт е окончателен.

#Варна #съд #джебчии #грабеж #чанта #портфейл

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »