Вътрешната комисия пусна бюджет 2016 към пленарна зала

Вътрешната комисия пусна бюджет 2016 към пленарна зала
A A+ A++ A

Проектобюджетът за следващата година мина през парламентарната вътрешна комисия на първо четене.

„За” гласуваха 9 депутати, „против” бяха 6 от членовете на комисията.

"Против” бяха отчетени гласовете на трима депутати от БСП, които напуснаха заседанието, тъй като не беше прието предложението точката за гледане на целия бюджет да бъде отложено заради отсъствието на финансовия министър Владислав Горанов. Заседанието поради тази причина напуска и Красимир Каракачанов.

Предложението точката да бъде отложена бе на председателя на комисията Атанас Атанасов. Двамата министри - и на вътрешните работи, и на финансите били поканени още миналата седмица. Румяна Бъчварова заявила готовност да присъства, но Владислав Горанов е бил възпрепятстван да дойде.

Депутатите от БСП заявиха, че гласуват „против” този бюджет и си тръгнаха от заседанието.

„Днешното заседание на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред за пореден път потвърди двойните стандарти и начин, по който определени политически партии се проявяват във вземането на важните решения за страната”, коментира Атанас Мерджанов. Не виждаме никакъв смисъл да участваме, гласувахме „против” приемането бюджета за 2016 г. и смятаме по-нататъшната дискусия да я водим в пленарна зала.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова съобщи цифрите в бюджета и обясни за оттеглянето на параграфите в преходните и заключителни разпоредби.

 „Това е ангажимент на бюджетната комисия и Менда Стоянова води консултации със синдикатите”, каза Бъчварова. Самото оттегляне е ангажимент на Стоянова и тя ще го внесе между първо и второ четене.

„Целият този текст от 9 до 16 параграф отпада и от тук нататък продължава обсъждането само в частта, която е за социалния пакет, но там има няколко теми, които би трябвало да се обсъдят – едната е размерът на отпуските. Порционът остава.

"Категорично отпада промяната в броя на заплатите за обезщетение. Остават няколко теми, по които ще има разговор със синдикатите”, каза Бъчварова.

#бюджет #вътрешна комисия #Румяна Бъчварова #Атанас Мерджанов #Владислав Горанов #Атанас Атанасов #Красимир Каракачанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници