Радан Кънев: Да покажем, че депутатите не са безнаказани

Радан Кънев: Да покажем, че депутатите не са безнаказани
Радан Кънев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Реформаторският блок ще подкрепи искането да се разреши задържане под стража, така, както бе предявено пред НС и ще го направим с аргумента, че трябва да дадем на българските граждани ясен знак за равенство пред закона. Това заяви съпредседателят на РБ Радан Кънев по повод искането за задържане на Волен Сидеров и Десислав Чуколов от "Атака".

"Най-тежката криза, с която българското общество се бори, е кризата на доверието в обществото. Кризата на доверието има много нива. Но едно от най-важните и едно от най-публичните, е липсата на доверие в българските граждани, на нашите избиратели, към техните избраници, основано на масовото убеждение, че ние се държим като друга категория хора, че гласуваме закони, които ни правят друга категория хора", коментира Кънев.

Той подчерта, че депутатите не са нито прокуратура, нито съд, нито повдигат обвинения.

"Дали г-н Сидеров е виновен в хулиганство, последно ние можем да преценим и ние трябва да преценяваме. Имаме обаче искане да разрешим на прокуратурата да направи преценка дали се налага мярката за неотклонение задържане под стража. Ако ние отхвърлим това искане на прокуратурата, ние ще потвърдим убеждението на българските граждани, че народните представители са безнаказани, че съществува политическа класа и че гарван гарвану око не вади", каза още Радан Кънев.

#Реформаторският блок #РБ #Радан Кънев #Кънев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »