Изложба от Лихтенщайн в Музея за история на София

Изложба от Лихтенщайн в Музея за история на София
Замък във Вадуц, Лихтенщайн, Снимки: patepis.com
A A+ A++ A

Музеят за история на София ще представи изложбата "Лихтенщайн – снимки и пощенски марки". Тя се организира в чест на посещението на външния министър на Княжество Лихтенщайн Аурелия Фрик в България. Официалното откриване е на 12 ноември (четвъртък) от 19:00 ч.

"Лихтенщайн – снимки и пощенски марки" е изложба, посветена на националния празник на Княжество Лихтенщайн. Той се отбелязва ежегодно на 15 август от 1940 г. насам.

Лихтенщайн е родината на пощенската марка. В първата част на експозицията могат да бъдат видяни снимки на известния фотограф Оливър Марк. Той е запечатал някои от най-значимите моменти при отпразнуването на националния празник на Княжество Лихтенщайн през 2012 г. и организирания тогава фестивал. Втората част на експозицията съдържа изключително ценни пощенски марки. Те са представени в 30 отделни пана. Тематиката, която засягат, е разнообразна: история, археология, флора, фауна, печатарска техника, пейзажи, култура, традиции, изкуство, музика, транспорт и др.

Във връзка с откриването на изложбата специални гости ще бъдат министърът на външните работи, образованието и културата на Княжество Лихтенщайн Аурелия Фрик и директорът на Националния музей на Княжество Лихтенщайн проф. Райнер Фолкомер.

Изложбата ще може да бъде видяна в Музея за история на София до 13 декември.

#Княжество Лихтенщайн #изложба #Лихтенщайн

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"