„България подкрепя Стилиян“ в 19:19 часа на 19 април

„България подкрепя Стилиян“ в 19:19 часа на 19 април
Запалянковците на „Астън Вила“, съотборниците му и цялото ръководство на тима застанаха зад Стилиян в борбата с тежкото заболяване. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Почитатели и приятели на капитана на българския национален отбор по футбол Стилиян Петров ще се съберат на Националния стадион „Васил Левски“ в четвъртък, за да го подкрепят.

Акцията, наречена „България подкрепя Стилиян“, ще започне точно в 19:19 часа на 19 април с аплодисменти и с химна на България, предаде БНР.

Българският национал и капитан на английския „Астън Вила“, където играе с номер 19, се лекува от левкемия.

В началото на април Стилиян Петров обяви, че се оттегля от футбола, за да се концентрира върху борбата си с рака.

„Започвам битката за живота си и ще се боря“, заяви Стилиян Петров, след като дни по-рано от „Астън Вила“ обявиха, че българският футболист има диагноза остра форма на левкемия.

Заради организирания целодневен форум на приятели и симпатизанти в подкрепа на Стилиян Петров от 8:00 до 21:00 часа ще бъде забранено влизането, престоят и паркирането на пътни превозни средства по алеите около Националния стадион „Васил Левски“. Ще бъде осигурен контрол и регулиране на движението.

Вратите на стадиона ще бъдат отворени още в 18:00 часа.

Силна подкрепа футболистът получи и в Бирмингам. Запалянковците на „Астън Вила“, съотборниците му и цялото ръководство на тима застанаха зад Стилиян в борбата с тежкото заболяване.

#левкемия #„Астън Вила“ #Национален стадион „Васил Левски“ #Стилиян Петров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"