Дайнов сравни протеста на полицаите с държавна измяна

Дайнов сравни протеста на полицаите с държавна измяна
A A+ A++ A

„Когато се вижда, че държавата отстъпва в паника, че полицията не ѝ се подчинява, в тази ситуация всички тайни интереси тръгват да атакуват. Легитимността на този протест се описва в Наказателния кодекс като „държавна измяна”, заяви в коментар по Нова тв политологът Евгений Дайнов.

За полицейските протести, обхванали в страната в седмицата преди гледането на бюджета на първо четене в пленарна зала, той каза: „Когато невъоръжени граждани блокират кръстовище, това е гражданско неподчинение, но когато въоръжени подразделения незаконно блокират кръстовище, това е бунт”.

„Ситуацията е много е крехка. Всички отстъпват, защото полицията се изправя срещу държавата. Ако на бунт се вдигнат библиотекарите, никой няма да им обърне внимание", даде пример политологът.

Икономистът Владимир Каролев добави даннни за сектор „Сигурност”: „В България сме на осмо място в света по полицаи на глава от населението”.

„Митингът стартира незаконно”, отбеляза Каролев за това, че протестът започна с един ден по-рано от планираното, блокирайки столични булеварди.


#полицията #Евгений Дайнов #Владимир Каролев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници