Български учен: Не сме сами във Вселената

Български учен: Не сме сами във Вселената
Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Почитателите на уфологията и теориите за извънземни цивилизации могат да научат много нови и интересни неща на форум, който се провежда в Руския културно-информационен център.

На форума ще участват учени от Франция, Ирландия, Италия, Мексико ще покажат свои изследвания.

“Ние не сме сами във Вселената. Един ден ще трябва да установим контакт и е по-добре да сме подготвени за тази среща, отколкото да реагираме неадекватно“, Лъчезар Филипов, астрофизик от Института за Космически изследвания и технологии на БАН.

В рамките на форума могат да се видят материали, реални фотографии и доказателства за наличието на НЛО и за появата им.

Ирландски учени ще покажат, т.нар. “ментални връзки”. Ще бъде прожектиран и двучасов видеоматериал от Дъблин, който показва модерна апаратура за изследване на НЛО обекти.

Филипов разказа, че колегите му в Дъблин са получили за изследванията си финансиране в размер на 1 млн. долара. Те са били използвани за разработване на т.нар. “олскай камера”, която да наблюдава всички диапазони.

Мексиканците пък ще покажат апаратура, която работи в рентгенов ултравиолетов диапазон. В повечето случаи НЛО-та и извънземните не се виждат в оптика, т.е. ние не можем да ги виждаме с нашето зрение. Това обяснява и че много често не могат да се видят.

“Много странно е, че в целия свят големите космически агенции търсят планети около други звезди, както и живот на други планети. В същото време ние отричаме наличието на извънземен живот. Това раздвояване на мненията за мен е много странно”, коментира Филипов и допълни, че е крайно време да се преборят старите догми, с които се работи.

На форума ще бъде показано видео за хуманоидно същество, което дълги години е смятано за мутант, но след проведени изследвания, анализиращи ДНК-то на това същество става ясно, че то няма нищо общо с човешкото ДНК, което пък е доказателство, че то не е със земен произход. 

#НЛО #учени #Дъблин #Ирландия #открития #Вселена

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »