ЕС вкарва социални теми в търговските преговори със САЩ

ЕС вкарва социални теми в търговските преговори със САЩ
Снимка: agronovinite.com
A A+ A++ A

Европейската комисия публикува своето предложение за глава, посветена на търговията и устойчивото развитие, включително по отношение на труда и околната среда, в текущите търговски преговори между ЕС и САЩ.

Предложената глава относно устойчивото развитие в ТПТИ съдържа най-амбициозните разпоредби по тези въпроси, предлагани някога на търговски партньор. Този подход е в съответствие в новата търговска стратегия на ЕС "Търговията — за всички", която има за цел да постигне по-отговорни търговски политики както в Европа, така и в световен мащаб, съобщиха от ЕК.

Основната цел на тази глава е да се гарантира спазването на високите стандарти в областта на труда и околната среда както в ЕС, така и в САЩ. В документа се разглуждат детският труд, здравословните и безопасни условия на труд, правата на работниците и защитата на околната среда.

„Търговията не е израз единствено на нашите икономически интереси, а и на нашите ценности. Ето защо предлагаме много амбициозен подход към устойчивото развитие в търговските преговори между ЕС и САЩ.“, заяви комисарят на ЕС по въпросите на търговията Сесилия Малмстрьом.

#Европейската комисия #ЕС #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"