Главчев: Заплашват по телефона, че правителството ще бъде пребито в центъра на София

Главчев: Заплашват по телефона, че правителството ще бъде пребито в центъра на София
A A+ A++ A

Четирима членове на временната парламентарна комисия по случая „Сидеров” са подложени на заплахи по телефоните от няколко дни, съобщи в парламента зам.-председателят на НС от ГЕРБ Димитър Главчев.

Това станало възможно, защото една телевизия изписала публично номерата на телефоните им, посочи той.

"Предметът на работа на комисията ни не е да осъдим Волен Сидеров - тя няма такива функции, но се правят такива внушения, които са далеч от истината за това, с което се занимаваме, а то е проучване на факти и обстоятелства4, обясни депутатът.

Главчев пусна пред медиите звуков файл, в който мъжки глас заявява, че ГЕРБ ще бъдат свалени от власт и цялото правителство ще бъде пребито в центъра на София, тъй като партията им закриляла наркобизнеса.

„Това е стил и поведение на един народен представител”, заяви депутатът от ПФ Емил Димитров. „Излиза, че тази комисия не трябва да работи, защото така е решил един народен представител”, заключи той.

Димитров отправи публично питане към СЕМ разрешено ли е една медия да публикува телефонните номера на народни представители.  Депутатът препоръча потърпевшите да се обърнат към главния прокурор с жалба за този тормоз.

В отговор Илиян Тодоров от ПГ на "Атака" изрази учудване, тъй като публикуване на телефони на депутати не се случва за първи път. "Не знам друга медия да е наказана за това", отбеляза той и припомни, че СЕМ и другите органи не са реагирали, когато през 2013 г. депутатите на "Атака" са били тормозени и заплашвани по телефона.

#Димитър Главчев #Волен Сидеров #Емил Димитров #Атака

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"