НАСА набира астронавти за пилотиран полет до Марс

НАСА набира астронавти за пилотиран полет до Марс
A A+ A++ A

От 14 декември американската космическа агенция НАСА започва да приема документи на кандидатите за участие в пилотиран полет до Марс. Екипажът ще се композира от астронавти с широк спектър специалности - пилоти, инженери, учени и медици.

Летвата е висока - кандидатите трябва да имат по няколко хиляди летателни часа на изтребител и да са покрили поне бакалавърска степен по физика, математика, биология или инженерни науки, сочи информацията на официалния сайт на агенцията.

Документи ще се приемат на http://www.usajobs.gov  до средата на февруари, а година и половина по-късно, до юли-август 2017 г., подборът ще бъде завършен.

Следващата група космически изследователи ще вдъхновят Марс поколението с нови постижения и ще ни доближат до целта да оставим човешки стъпки на повърхността на червената планета, пише Чарлз Болдън от администрацията на НАСА. Според него избраните да участват в тази мисия ще разширят още повече границите на технологиите, насочени към открития космос.

Първите полети ще бъдат с новия космически кораб Орион най-рано през 2020 година. Космическият кораб е конструиран специално за продължителни далечни полети до Луната и Марс и преди година извърши първия си полет без екипаж.

Очакванията са първава мисия до Марс да продължи не по-малко 1100 денонощия.



#Марс #астронавти #мисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"