Ще похарчим между 16 и 50 лева за коледен подарък на близките си

Ще похарчим между 16 и 50 лева за коледен подарък на близките си
Снимка: www.topactualno.com
A A+ A++ A

Тази година, очакваната сума за коледен подарък на човек от тесния семеен кръг (родители, деца, братя и сестри) ще бъде между 16 и 50 лева. Това показват данните от проучване на платформата за сравнение на цени и продукти pazaruvaj.com.

Резултатите показват, че българите имат намерение да купят подарък на 3-4 души от този кръг, като средната стойност на подарък за най-близките достига 44 лева.

Средна стойност на подарък за хората от широкия семеен кръг (баби и дядовци, леля, чичо, племенници, братовчеди и др.) e 40 лева. За приятелите, отделената сума на българските интернет потребители за Коледа, е средно 26 лева, за колеги – 21 лева. Общо за всички групи средната стойност на покупка за Коледа е 39 лева.

През 2015 г., 73% от онези активни потребители на интернет, които подаряват подаръци на приятели, предвиждат за покупки по-малко от 30 лева, а делът на планиращите да похарчат повече от 100 лева на човек е едва 3%.

По отношение на купуването на подаръци по-голямата част от интернет потребителите (86%) ще се съсредоточи главно върху тесния семеен кръг, а всеки втори активен потребител на интернет се готви с подарък за коледния празник и за още поне една друга група. Интересно е, че докато подаряването на подаръци на приятели се планира от почти една трета от потребителите (29%), в по отношение на широкия семеен кръг делът на готвещите се да ги зарадват за празниците с подарък е само 18%.

Данни от проучването показват, че 86% от българите ще купят подаръци за Коледа от електронни магазини, 39% ще го направят на място в молове и търговски центрове, 25% ще отидат в обикновен или специализиран магазин, а 18% ще купят подаръци по интернет от частни лица или аукциони.

#подаръци #Коледа #семейство #приятели

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"