Бившият ковчежник на ДСБ: Радан Кънев знаеше за парите в КТБ

Бившият ковчежник на ДСБ: Радан Кънев знаеше за парите в КТБ
Юлиан Войнов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ДСБ Радан Кънев, както и цялото национално ръководство на партията са знаели, че партията има пари в КТБ, заяви икономистът и бивш ковчежник на ДСБ Юлиан Войнов в студиото на Би Ти Ви.

"Откакто тече сагата ДСБ-КТБ, се изговориха много лъжи, в основата на които беше Радан Кънев. Цялата сага започна от там, че той излезе с едно свое изказване в социалните мрежи, в което казва, че никога не е имал лично сметка в КТБ и също организациите, които той представлява, нямат такива средства", коментира Войнов.

Вчера Радан Кънев в сутрешния блок на Би Ти Ви, че сумата към 1 млн. лв. в КТБ е към 6 август 2012 година, а той е председател на партията от юни 2013 г.

Юлиян Войнов обясни, че по времето, когато Кънев е бил председател на ДСБ, от 2013 година, са се подавали отчети към Сметната палата, в които се е посочвало какви сметки има ДСБ, и които отчети са подписани от Кънев и могат да се видят на сайта на Сметната палата.

"Радан Кънев желаеше да се представи като морален стожер на обществото. От 2013 година той говореше, че ще се бори с мафията и в това негово говорене той включи КТБ като част от мафията, говорейки че парите на мафията се държат в тази банка и продължи да отстоява във времето, че не знае за парите в КТБ”, обясни Юлиан Войнов.

#ДСБ #Радан Кънев #КТБ #Юлиан Войнов #Войнов #Кънев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »