Министърът на отбраната: Подалите молби за напускане да го преосмислят

Министърът на отбраната: Подалите молби за напускане да го преосмислят
Николай Ненчев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Статутът и социалните придобивки на военнослужещите бяха защитени. През последните дни Министерството на отбраната положи огромни усилия да убеди държавното ръководство в необходимостта от запазването на съществуващата нормативна база, която регламентира статута на военнослужещите, заяви министърът на отбраната Николай Ненчев.

"Трябва да си даваме сметка, че намирането на баланса между провеждането на необходимите реформи и запазването на стабилността на системата за сигурност и отбрана на държавата е сериозно предизвикателство за политиката. С днешното решение успяхме в усилието си да гарантираме предсказуемостта в кариерното развитие и социалния статус на военнослужещите", категоричен бе Ненчев.  

Той подчерта, че не би имало никакъв смисъл да разходваме значими публични средства за съвременно въоръжение и техника, ако загубим личния състав, като основа и ключов фактор на отбранителните способности на държавата.

"По този повод апелирам към всички, които са подали рапорти за пенсиониране или напускане на системата да преосмислят това свое лично решение", каза още министъра.

#Николай Ненчев #Ненчев #отбрана #кадри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"