Николай Василев: Продажбата на БТК е по-скоро положително събитие

Николай Василев: Продажбата на БТК е по-скоро положително събитие
A A+ A++ A

Продажбата на БТК е по-скоро положително събитие, защото ще допринесе за по-голяма прозрачност по отношение собствеността на телекома. Василев не се ангажира с предположения относно стойността на „Виваком“, но според него към момента компанията струва няколкостотин милиона евро, което включва акции и дългове, коментира Николай Василев, бивш вицепремиер и управляващ партньор в Expat Capital пред TВ7.

Василев не се ангажира с предположения относно стойността на „Виваком“, но според него към момента компанията струва няколкостотин милиона евро, което включва акции и дългове.

Експертът счита, че значението на „Виваком“ за националната сигурност е малко преувеличено, и по негово мнение не е повече или по-малко от това на другите два големи оператора в България, които също имат чуждестранни собственици.

Запитан дали претенциите на Дмитрий Косарев, собственик на компанията Empreno Ventures Limited, са обосновани, Василев коментира, че това не е първият човек, който претендира за собственост във „Виваком“ през последните 6 месеца, и няма да  е последният. Василев добави, че твърденията са още една причина да се търси по-голяма прозрачност във връзка със собствеността на „Виваком“, тъй като нито телекомът, нито българската икономика ще спечелят от една компания, разкъсвана от своите акционери чрез висящи съдебни производства.

#БТК #Виваком

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"