Борисов поздрави турския премиер за победата

Борисов поздрави турския премиер  за победата
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов изпрати поздравителна телеграма до турския си колега Ахмет Давутоглу за успешното провеждане на парламентарните избори в страната и за успеха на ръководената от него партия.

 „Убеден съм, че изразената демократична воля на турския народ ще създаде стабилна основа за консолидиране на напредъка на турската държава във всички области, както и за по-нататъшното разширяване на двустранните ни отношения”, посочва премиерът Борисов.

Премиерът поздрави Давутоглу за личния принос за засилените контакти между българските и турските държавни институции на всички нива.

Според предварителните резултати четири политически партии влизат в парламента на Турция. Това са Партията на справедливостта и развитието (ПСР), Народнорепубликанската партия (НРП), Партията на националистическото действие (ПНД) и Демократичната партия на народите (ДПН).

ПСР на премиера Ахмет Давутоглу е получила 49 на сто от гласовете. Втора е НРП с 25,4 процента, а след нея се нареждат ПНД с 11,9 на сто и ДПН с 10,5 на сто подкрепа.  

Окончателните резултати от предсрочните избори в Турция ще бъдат обявени след 11 – 12 дни.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че резултатите от парламентарните избори в страната показват, че народът е избрал да запази климата на стабилност и доверие.

#Бойко Борисов #Ахмет Давутоглу #Борисов #Давутоглу #избори #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници