Мерджанов: БСП остава единствената опозиционна партия

Мерджанов: БСП остава единствената опозиционна партия
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ "се нагълтаха с цялата власт в държавата" и това не е станало без помощта на ДПС. 

Това стана ясно от думите на зам.-председателя на Парламентарната група на БСП Атанас Мерджанов в интервю за bTV.

Той призна, че на тези избори БСП е претърпяла поредна тежка загуба. "Партията не спечели нито един областен град и в това е тежкият ни разгром на тези избори. Не успяхме да се преборим за  знакови места, но спечелихме в 60 български общини и сме втора партия", коментира Мерджанов.

По думите му: "Тоталната доминация на ГЕРБ не е в тяхна полза, защото те се нагълтаха с цялата власт в държавата." 

Мерджанов е категоричен, че БСП е единствената опозиционна партия, "след като почти всички се наредиха зад ГЕРБ". Важна роля в изборите са изиграли ДПС, които са подкрепили всички представители на ГЕРБ.

Мерджанов обясни, че тепърва ще бъдат правени анализи за резултатите на партията. Според него основният проблем е в това, че от последните парламентарни избори в партията не е са направени добри организационни и кадрови промени по места.

"390 хил. избиратели е сериозен отлив, но такъв има и при всички останали избори", коментира Мерджанов. По думите му до тук се стигнало и заради отцепването на фигури като Георги Първанов и Татяна Дончева, които се явиха със своите партии на изборите. "Статуквото в БСП отдавна е променено и те, ако искаха да работят за промяната, можеха да останат, а не отвън да правят политически формации и да рушат БСП", каза Мерджанов, но поясни, че не обвинява други политически сили за състоянието на БСП сега.

#Атанас Мерджанов #БСП #ГЕРБ #избори #избиратели #загуба #проблем

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »