Борисов: Изборите показаха, че няма по-добро от това, което сме сътворили

Борисов: Изборите показаха, че няма по-добро от това, което сме сътворили
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

''Дефектите в избирателния закон се видяха. При толкова мащабни избори с толкова много гласувания, няма как да не се получат конфликти. Ясно е, че почти навсякъде всички партии имат някакво представяне в местната власт, затова ми се ще от утре кметовете навсякъде да седнат и да работят, защото има нов програмен период, европейски проекти.''

С тези думи премиерът Бойко Борисов започна пресконференцията си след втория тур на местните избори в страната, предаде БГНЕС.

''Изборите потвърдиха, че по-добро от това, което сме сътворили в момента, въпреки голямото ни желание, няма как да се получи,'' посочи Борисов и отново се обърна към коалиционните си партньори от Реформаторския блок, който се похвалиха с победа в Плевен.

''За Плевен положих огромни усилия да загубим този град, но го направих – заради толерантността. Не мога да си представя и пази боже, да имам пресконференция, на която да се хваля, че имам един град или половин град. Ние всички кандидатури сме си ги направили, издигнали и подкрепяли. Оттук нататък резултатите не са и важни. За да си запазим държавата стабилна просто трябва да бъдем по-смирени, по-скромни. Аз се чудя от утре как да продължим да сме така стабилни в тази тежка международна обстановка, коментира Борисов. Вижда се, че освен ДПС и ГЕРБ е една от гаранциите за българските мюсюлмани. Виждате в съседна Турция какви проблеми имат, в Сирия – какви проблеми имат. Бежанските потоци. Трябва да сме много внимателни с този етнос,'' предупреди Борисов.

''Искам малко да се вземат в ръце, защото няма да търпя само да ми се прехвърлят вини заради моята толерантност. Ясно показаха тези резултати, че с ГЕРБ никой не може да се мери, дори няма шанс да се мери,'' каза още Борисов и продължи.

''Дали Плевен ще падне, ако бях там. Ако искат да се пробват на парламентарните избори, за да видим... Действително имате повод за радост, няма да ме гледате мен - аз съм твърде критичен,'' обърна се Борисов към кметовете от ГЕРБ.

''Трябва да докарам България до по-добър край, уточни той. Моята добрина и толерантност има граници и ги има, само когато искам,'' отвърна Борисов на въпрос към кого са насочени призивите му „да са по-смирени”.

Запитан отново за президентските избори Борисов отвърна: ''От както съм човек ме питат кога ще ставам президент. За мен е по-важно да не съм разединител на нацията.'' Премиерът смята, че най-логично е ГЕРБ да излъчи кандидат за "Дондуков" 2 и този кандидат да бъде подкрепен от коалиционните партньори. Борисов дори отбеляза, че е готов на вътрешни избори.

Запитан за нарушенията на изборите, недействителните бюлетини и многото сгрешени бюлетини, предимно заради преференцията, Борисов отвърна: ''Много нелеп въпрос. Ние се смяхме на БСП с феномена „15/15”, но се случи и на нас.''


#Бойко Борисов #резултати #ЦИК #СИК #Плевен #ГЕРБ #реформаторски блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »