Клаус Йоханис: Мерките за безопасност са били пренебрегнати в нощния клуб

Клаус Йоханис: Мерките за безопасност са били пренебрегнати в нощния клуб
Снимки: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Имаме данни, че правилата за безопасност са били пренебрегнати в нощния клуб в Букурещ, където тази нощ в огън и паническо бягство загинаха 27 души.

Това обяви румънският президент Клаус Йоханис относно жестоката трагедия в съседката ни.

Днес Румъния е потопена е траур след петъчната трагедия в нощно заведение, при която загинаха 27 души, а 184 бяха ранени. Предполага се, че причината за най-тежкия инцидент в столицата от десетилетия насам, са фойерверки.

Около 4000 души, предимно млади хора са били в заведението, което се изпълнило с дим. Свидетели разказаха, че вътре в клуба е имало фойерверки.

На Фейсбук страницата на клуба преди концерта е било обявено, че „шоуто ще се отличава с пиротехнически ефекти”.

Заместник-министърът на вътрешните работи Раед Арафат заяви, че 17 от жертвите все още не са идентифицирани, а 146 души са откарани в болница.

"За съжаление, броят на жертвите може да се промени, като се вземе предвид сериозността на нараняванията”, каза той след извънредно заседание рано тази сутрин. Клубът бил обхванат от пламъци, след което се чула силна експлозия. Много от хората в болницата са с тежки изгаряния, други са със затруднено дишане заради гъстия дим, а трети са пострадали от стъпкване.

 

„За пет секунди всичко беше в огън. В следващите три секунди всички се втурнахме към единствената врата, която имаше”, разказа жена, успяла да се измъкне с по-леки наранявания. Вицепремиерът Габриел Опря заяви, че е образувано наказателно производство за разследване на причините за инцидента, а здравният министър отправи апел за кръводарители.

Очаква се правителството да обяви тридневен траур по-късно днес. 


#Румъния #нощен клуб #инцидент #трагедия #Клаус Йоханис #Габриел Опря

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"