Славия се възползва от проблемите на Ботев

Славия се възползва от проблемите на Ботев
Официален сайт на Ботев (Пловдив)
A A+ A++ A

Славия постигна втора поредна победа в българската А група, след като срази с 2:0 като домакин Ботев (Пловдив) в първия двубой от 14-ия кръг на първенството. „Белите“ имаха пълно превъзходство през целия мач, но едва в края на второто полувреме го материализираха с две попадения.

Антон Карачанаков сложи топката на главата на Ивайло Димитров пред малкия пенал и последният откри резултата за радост на около 200-те зрители на трибуните. 120 секунди по-късно в 83-ата минута Славия си подпечата победата с гол след убийствена контраатака, провокирана от тоталната липса на синхрон и организация на играчите на Ботев. Жереми Манзоро започна действието и сам го завърши след подаване отдясно и удар на празна врата за 2:0.

След четирите поредни загуби Славия вече има два последователни успеха – 2:1 над Берое и сега 2:0 над Ботев. Тимът е с 22 точки и се залепи зад лидерите, макар да има мач повече от „сините“ (25), Лудогорец (24) и Литекс (23).

Ботев с 15 пункта остава на осмо място със само три повече от Монтана, който се намира в зоната за бараж за оцеляване. „Канарите“ продължават кризата си, след като отпаднаха сензационно от Купата на България с 0:1 от Созопол и изгонването на четирима играчи от отбора.

#Славия #Ботев (Пловдив) #А група

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »