Google си партнира с Индонезия в амбициозния проект Loon

Google си партнира с Индонезия  в амбициозния проект Loon
Снимка: Google
A A+ A++ A

Google обяви, че ще си партнира с най-големите мобилни оператори в Индонезия, за да започне тестове на услуга за доставка на интернет с балони в рамките на проекта Project Loon. Това ще осигури интернет свързаност за над 100 милиона жители на азиатската държава, пише TheNextWeb, цитирана от агенция ''Фокус''.

Индонезия е разположена върху над 17 хиляди острова със сложен релеф. Това е причина и за неразвитата интернет инфраструктура, като приблизително две трети от населението няма достъп до глобалната мрежа.

Най-голямата търсачка ще си сътрудничи с Indosat, Telkomsel и XL Axiata, за да тества Project Loon следващата година. Компанията се надявa да излъчва 4G LTE интернет връзки през следващите няколко години от балони, носещи се на около 20 километра над земната повърхност.

Google огласи амбициозния си проект през месец юни 2013 година и отбеляза първата годишнина, свързвайки успешно с интернет училище в Бразилия. Сега компанията възнамерява да осигури интернет достъп в отдалечените региони на островната държава. В същото време основателят на SpaceX Илон Мъск и сателитната фирма OneWeb работят върху собствени проекти за доставка на интернет от Космоса.

#проект #интернет #балони #Индонезия #Google

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"