Прокуратурата иска 7,5 г. затвор за Тошко Добрев

Прокуратурата иска 7,5 г. затвор за Тошко Добрев
Софийски градски съд осъди Тошко Добрев на по 4 години затвор и по двете дела за „Софийски имоти“. Снимка: „Монитор“
A A+ A++ A

Държавното обвинение поиска 7 години и половина затвор за бившия изпълнителен директор на „Софийски имоти“ Тошко Добрев.

Искането на съда е по едно от делата за злоупотреби в общинското дружество, предаде БГНЕС.

Софийски градски съд осъди на 4 години затвор Тошко Добрев по второто от делата за „Софийски имоти“. По първото дело той бе осъден също на 4 години.

На 13 януари състав на Софийски градски съд осъди Тошко Добрев на 4 години лишаване от свобода при първоначален общ режим на изтърпяване на наказанието и го лиши от правото да заема държавна или обществена длъжност, свързана със стопанско управление, в срок от 7 години.

Тошко Добрев бе осъден за това, че в качеството си на изпълнителен директор на „Софийски имоти“ ЕАД в периода 12.12.1999 г. – 25.01.2000 г. умишлено не е положил достатъчно грижи за управление на повереното му имущество.

При увеличаване капитала на търговско дружество „Симитра 1“ АД Добрев е апортирал в дружеството три недвижими имота в нарушение на решение на Столичния общински съвет относно пазарната цена на имотите, от което са последвали значителни щети за „Софийски имоти“ ЕАД. Същите са в особено големи размери – над 340 000 лева.

#Столичен общински съвет #затвор #Софийски градски съд #Тошко Добрев #Софийски имоти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"