Наемат топконсултант за незабавна продажба на БТК

Наемат топконсултант за незабавна продажба на БТК
A A+ A++ A

VTB Capital обяви, че е ангажирала международна консултантска компания да осъществи незабавна продажба на един от водещите телекомуникационни оператори – БТК, опериращ под търговската марка „Виваком“.

VTB Capital е агент по финансирането и секюритизацията на мостови кредит в размер на 150 млн. евро, предоставен на InterV Investment Sarl (InterV) – базирана в Люксембург индиректна холдингова компания на (БТК ЕАД) „Виваком“. Финансирането е обезпечено чрез залог на 100% от акциите на люксембургската компания InterV.

Неплатежоспособността е настъпила на падежа на финансирането през май и считано от този момент кредиторите са издали няколко последователни уведомления за спиране на последващи действия, докато проучват възможни решения за погасяване на дълга.

Запитан дали ще приключи бързо продажбата, финансовият консултант Пламен Дерменджиев, каза:

"Мисля, че бързо ще приключи процесът, защото самата компания е в състояние добро за придобиване, сравнено със сделките, които се случиха миналата и основно тази година. Таймингът е много добър. Апетитът към риск е голям и това ми дава основание да считам, че ще се намери бързо купувач.

Действа се по професионален и стандартен за банковата практика начин. Видях коментари в медиите, че едва ли не се бърза, а моментът е много подходящ."

#VTB Capital #Виваком #БТК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"