Павлова нареди проверка на базата на НСА в Несебър

Павлова нареди проверка на базата на НСА в Несебър
Целта на проверката е временно да се спре строителството, за да се изясни докрай дали е законно. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова разпореди спешна проверка на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) на територията на Националната спортна академия (НСА) в Несебър.

Целта е временно да се спре строителството, за да се изясни докрай дали е законно. Това стана ясно след срещата на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, министъра на спорта Свилен Нейков, Милена Дамянова, зам.-министър на образованието, и Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, със студенти от НСА.

Вътрешният министър отрече да е употребено полицейско насилие срещу протестиращите от НСА студенти пред Министерския съвет, предаде БГНЕС.

По-рано в сряда въпреки лошото време сериозна група студенти и преподаватели от НСА, както и техни колеги от други университети, се събраха на езерото „Ариана“, за да протестират срещу опитите за застрояване на водната база в Несебър.

Протестиращите се събраха в Борисовата градина на езерото „Ариана", след което се насочиха към Орлов мост и спряха движението на автомобили за половин час. След това групата тръгна към сградата на Народното събрание, където продължи протеста си.

Студентите настояват за забрана на строителството върху територията на базата до приключването на определения с решение на парламентарната комисия по образование правен анализ на имотите.

Протестът е организиран от Студентския съвет на Национална спортна академия „Васил Левски“.

#Народното събрание #Орлов мост #протест #Министерски съвет #Милена Дамянова #зам.-министър на образованието #министър на спорта #Свилен Нейков #министър на вътрешните работи #Цветан Цветанов #Несебър #ДНСК #Дирекцията за национален строителен контрол #НСА #Националната спортна академия #министър на регионалното развитие и благоустройството #Лиляна Павлова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"