Кабинетът утвърди споразумението с Полша за МиГ-овете

Кабинетът утвърди споразумението с Полша за МиГ-овете
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кабинетът одобри подписаното на 22 октомври споразумение между България и Полша относно осигуряване на логистична подкрепа за самолети МиГ-29 и предлага на Народното събрание да го ратифицира.

Споразумението има за цел да осигури поддържането на летателната годност на самолети МиГ-29 от българските ВВС с оглед охраната на въздушното пространство на страната и адекватното участие в изпълнението на задачите по „Air Policing“ като страна-членка на НАТО.
Предвижда се Споразумението да влезе в сила от датата на приключване на българските национални процедури по одобряването му, които изискват ратификация от Народното събрание.

Междуправителственото споразумение с Полша предвижда договорености за ремонт на шест двигателя, както и ползване на два полски двигателя за период от 2 години. Договорената цена за ремонта е 1 023 000 евро на двигател, като транспортните разходи са за сметка на полската страна. Двата полски двигателя ще бъдат предоставени до 20 дни след влизане в сила на споразумението.

В документа се съдържат клаузи относно сроковете за извършване на ремонта, гаранциите за качеството му, начинът за решаване на спорове между двете страни и др.

#МиГ-29 #България #Полша

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"