''Главна инспекция по труда'' с нова електронна система

''Главна инспекция по труда'' с нова електронна система
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нова електронна система в ИА „Главна инспекция по труда” ще заработи още следващата година. Това стана ясно на пресконференция по проект „Повишаване ефективността на контролната дейност на Изпълнителната агенция „Главна инспекция по труда“.

Проектът обхваща 28 области в България и е на стойност 4 885 850, 38 лв. Двете основни дейности по него са разработване и внедряване на система за управление на качеството на контролната дейност и разработването и внедряването на информационна система на ИА ГИТ.

По проекта са разработени още три нови електронно-административни услуги и 7 нови електронни. Директорът на ГИТ инж. Румяна Михайлова посочи, че системата позволява разширяване на функционалностите и доизграждане на други модули.

Стана ясно, че първият такъв модул ще бъде онлайн предоставяне на еднодневните трудови договори, което ще улесни работодателите. По думите на заместник-министър Зорница Русинова „Главна инспекция по труда” през последните години демонстрира по-бързо и по-добро обслужване на работодатели и граждани. Тя определи проекта като важен от гледна точка на работата на Министерство на труда и социалната политика, тъй като дава голяма увереност за качеството на услугите, които ГИТ предоставя на гражданите.

Зорница Русинова поясни, че по проекта се създава информационна система, осъществени са множество обучения на инспекторите. Заместник-министър Гълъб Донев заяви, че ГИТ е изпълнила една от политиките от програмата на правителството за електронно управление. Той подчерта, че разработената информационна система ще даде възможност за единното прилагане на законодателството, така че да се гарантира качество на инспекционната дейност навсякъде в страната.

#проект #онлайн #обслужване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »