Лабрадор простреля ловджийка

Лабрадор простреля ловджийка
A A+ A++ A

След невероятен ловен инцидент собственичката на куче се оказа с огнестрелна рана в крака след изстрел, произведен от домашния й любимец, пише в. „Индипендънт“..

Любопитното е, че кучето носи и съответното име, отразяващо привързаността му към пушките - „Спусък“.

Али Картър била ранена по време на лов на патици в събота сутринта в северната част на щата Индиана, след като оставила на земята пушката си, но без да спусне предпазителя на оръжието. За нещастие 11-годишният лабрадор, с шоколадов цвят на козината , стъпил върху оръжието и дръпнал спусъка и произвел изстрел, каза пред медиите Джонатан Бойд, занимаващ се с природозащитната дейност в Индиана.

Картър имала късмет, че била уцелена от сачми за лов на птици, поради което не получила опасни за живота рани. Тя била закарана в болница и след лекарска намеса е изписана.

Според представители на властта младата жена не е спазила правилото, че когато не е в употреба, огнестрелното оръжие винаги трябва да е на предпазител.

При друг подобен инцидент с участието пак на лабрадор последствията не са били така безобидни. Медиите припомнят случая, при който в щата Тексас е бил намерен убит Пери Прайс. Човекът е бил на лов със своето ловджийско куче лабрадор. Преди да се случи инцидента той бил отишъл към задната част на пикапа си, където били кучето и заредената му пушка.

"Намерихме кални следи от лапи, върху оръжието и особено върху частта около спусъка, което показва че кучето наистина е натиснало спусъка. Изстреляните куршуми са преминали през "задната врата на пикапа", разказал шерифът.

Ударът е засегнал важна артерия и човекът умрял от кръвозагуба.

#лабрадор #пушка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"