Граждани излизат на протест срещу Волен Сидеров

Граждани излизат на протест срещу Волен Сидеров
снимка: БТА
A A+ A++ A

Протест с искане на имунитета на лидера на "Атака" Волен Сидеров ще се проведе пред Народното събрание от 17.30 часа днес.

Над 7400 души са дали заявка за присъствие на демонстрацията "Да свалим дружно имунитета на народния представител Волен Сидеров #ignorignor". Протестът се организира в социалната мрежа "Фейсбук" още от петък миналата седмица.

Тогава лидерът на "Атака" първо лепи плакати срещу наркотиците по фасадата на сградата на НАТФИЗ, върху театрални афиши, а по-късно нахлу в сградата на академията.

Късно в неделя Сидеров за пореден път нахлу в сградата на Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ). На място пристигна и вътрешният министър Румяна Бъчварова. Малко по-късно полицаи изхвърлиха депутата от сградата.

Ето какво посочват организаторите на протеста:

"Защото не сме съгласни с това не само депутати, а изобщо каквито и да е хора да нахлуват с взлом в държавни институции. Защото когато някой се издъни 100 пъти, Народното събрание трябва да му вземе имунитета и той следва да престане да шества с агресията си по улиците като обижда обикновени български граждани. Защото сме склонни да жертваме обедната си почивка, за да изразим несъгласието си, вместо да мрънкаме и да си гледаме личната работа. Защото ако ние, хората, не станем джедаи, никой няма да изгони Тъмната страна на Силата. Волен Сидеров е жалък командир на щурмоваци, нищо повече. И ние с бездействието увеличаваме силата му и го караме да се чувства безнаказан.

Имаме шанс за исторически прецедент! Да свалим имунитета на лидер на партия! 

Понеделник (26.10.) - 17:30 (часът е такъв, за да може да се включи и разгневената театрална общност, която в седем трябва да играе, защото това й е работата)

Народното събрание - защото само вътре може да бъде взето решението за свалянето на имунитета по член 70-ти на Конституцията.

Хаштаг: 

#ignorignor

Защото игнорирахме проблемите си прекалено дълго."

#Волен Сидеров #НАТФИЗ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"