Студенти от НСА блокираха Орлов мост в защита на базата в Равда

Студенти от НСА блокираха Орлов мост в защита на базата в Равда
Студентите протестират от седмици на плажа пред базата в Равда срещу строителните намерения на частни собственици. Снимка: btv.bg
A A+ A++ A

С викове „Базата е наша“ и „Мафия“ около 300 студента от Националната спортна академия блокираха булевард „Евлоги Георгиев“ на Орлов мост в столицата.

Органите на реда се опитваха да разпръснат протестиращите, тъй като по думите на полицаите те не са подали заявление за този протест и нямат право да протестират, предаде Дарик радио.

Шествието на студентите продължава към Министерския съвет, където да внесат предложения за начините, по които могат да запазят спортната си база в Равда.

Протестът е организиран от Студентския съвет на Националната спортна академия (НСА) заради случващото се с базата за водни спортове в Равда.

Организаторите обясниха, че недоволството им е провокирано от бездействието на държавните институции, беззаконието, строителната агресия от последните седмици и побоя над студенти.

Студентите протестират от седмици на плажа пред базата в Равда срещу строителните намерения на частни собственици.

Миналата седмица от спортната академия съобщиха, че студенти са били бити в опита си да защитят базата. Спорните терени са върнати със съдебно решение на други собственици, за което Академията води дела.

Протестиращите ще настояват строежите да спрат, докато парламентарната комисия по образование не излезе с правен анализ на имотите.

#Студентски съвет #Равда #Министерски съвет #Националната спортна академия #НСА #студенти #Орлов мост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"