Украинците гласуват на местни избори

Украинците гласуват на местни избори
A A+ A++ A

Украинците гласуват в неделя на местни избори за кметове и общински съвети, като този вот се смята за тест за политиката на президента Петро Порошенко. Вот няма да има териториите, контролирани от проруските сепаратисти, предаде АФП.

Във вота участват 132 партии. Голям част от тях обещават на избирателите такива промени, които не могат да реализират, защото са от компетенциите на правителството и на парламента. Повечето обещават повишаване на пенсиите, членство на Украйна в НАТО, намаляване на цените на тока и на природния газ.

Изборните секции в украинския град Мариупол, Донецка област не са отворили и гласуване няма да има, съобщава телевизионният канал 112.

По-рано териториалната изборна комисия на Мариупол се е обърнала към ЦИК на Украйна с искане изборите в града да бъдат отложени за 15 ноември, във връзка с нарушения, открити в печатницата при печатането на бюлетините за гласуване.

Проучвания преди изборите показват, че рейтингът на прозападния президент Порошенко намалява заради начина, по който той се опитва да се справи с въоръжения конфликт в Източна Украйна и заради липсата на обещаните реформи.

#Украйна #избори #местни избори #Петро Порошенко #Донецк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници