40 души са ранени при протест срещу властта в Подгорица

40 души са ранени при протест срещу властта в Подгорица
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Най-малко 40 души пострадаха при разгонването на антиправителствената демонстрация в черногорската столица Подгорица късно в събота, предаде БГНЕС.

Няколко десетки хиляди души /30 000 според организаторите, бел.ред./ се включиха в протеста срещу управлението на Мило Джуканович по призив на опозиционния Демократичен фронт /ДФ/.

Митингът бе организиран от опозиционния Демократичен фронт срещу управлението на премиера Мило Джуканович, който е на власт от 1990 година досега. Множеството скандираше "Мило е крадец".

При разпръскването на демонстрацията бяха ранени 15 полицаи и 24 протестиращи. Има и задържани, включително и депутати и част от организаторите на протеста.

Министърът на вътрешните работи Рашко Коневич каза, че участниците в протеста са нападнали полицията и са се опитали да нахлуят в сградата на парламента. Той призна, че е задържан и Андрия Мандич , един от лидерите на ДФ, който организира демонстрациите.

Протестиращите се опитаха да проникнат в сградата на парламента и замеряха полицаите, които блокираха пътя им, с пиратки и бутилки. В отговор пазителите на реда използваха сълзотворен газ и зашеметяващи гранати. 

#Подгорица #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници